Roladki schabowe.

Roladki schabowe

Roladki schabowe z pieczarkami to pyszne i szybkie danie mięsne, idealne na rodzinny obiad.
/ 09.08.2011 12:45
Roladki schabowe.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
  • 50 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki czyścimy i kroimy w większą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki oraz cebulę i smażymy około 15-20 minut. Następnie plastry schabu rozbijamy dosyć cienko. Na każdym kotlecie układamy porcję farszu pieczarkowego. Całość zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami. Tak przygotowane roladki panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Autor: Madi356.

Zobacz także inne przepisy w dziale Schab.