Rolada z serem

Do gotującej się wody włożyć ser pokrojony w plastry. Pieczarki podsmażyć i dodać do nich serek topiony. Podgrzewać mieszając na wolnym ogniu, dodać pokrojone jajka, ogórka, zieleninę i doprawić do smaku. Ser wyjąć, osączyć i rozwałkować na prostokątny placek. Posmarować farszem i zrolować. Owinąć szczelnie folią aluminiową i włożyć do lodówki na miniumum dwie godziny.
/ 21.02.2007 13:14

Składniki
30 dkg sera żółtego (najlepiej jakiegoś twardego)
25 dkg pieczarek
2 jajka ugotowane na twardo
serek topiony o ostrym smaku
ogórki konserwowe lub kiszone
papryka w proszku
pietruszka natka
pieprz i sól

Sposób przygotowania
Do gotującej się wody włożyć ser pokrojony w plastry.

Pieczarki podsmażyć i dodać do nich serek topiony. Podgrzewać mieszając na wolnym ogniu, dodać pokrojone jajka, ogórka, zieleninę i doprawić do smaku.

Ser wyjąć, osączyć i rozwałkować na prostokątny placek.

Posmarować farszem i zrolować. Owinąć szczelnie folią aluminiową i włożyć do lodówki na miniumum dwie godziny.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/10.05.2007 11:52
Dzisiaj po pracy zrobię roladę serową bo podobno jest pysznnnnaaaa:)