POLECAMY

Rolada serowa

Przygotować farsz z pieczarek podsmażając na oleju cebulkę i pieczarki. Przyprawić pieprzem ziołowym i ziołami.Wystudzić.

Składniki
300g sera żółtego
mały słoiczek majonezu
4 jaja
500 g pieczarek
1 cebula
olej
szczypta pieprzu ziołowego
szczypta oregano
łyżka ziół prowansalskich
sól

Sposób przygotowania
Przygotować farsz z pieczarek podsmażając na oleju cebulkę i pieczarki. Przyprawić pieprzem ziołowym i ziołami.Wystudzić.

Ser zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać jajka, majonez i oregano.Wymieszać na gładką masę.Małą blaszkę wysmarować olejem, położyć papier do pieczenia a to następnie znów wysmarować olejem,by rolada nie przywarła. Rozsmarować masę serową na blaszce i włożyć do piekarnika na 30 min.(180stopni).

Po upieczeniu wyjąć roladę, przewrócić, nałożyć przy brzegu farsz i zwijać ciasno. Na końcu docisnąć brzeg.Owinąć wokół folią aluminiową i znów włożyć do piekarnika na 30 min. i zapiekać w tej samej temp. Następnie wyjąć ostudzić i pokroić gdy będzie zimna.najlepiej smakuje z sosem pomidorowym!
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)