Risotto włoskie

Ryż włożyć do wrzącego rosołu, dodać cebulę, wcześniej podsmażoną na oleju i wstawić na ogień.
/ 31.10.2007 11:42

Składniki
3 szklanki rosołu z drobiu
1 cebula
2 łyżki oleju
1,5 szklanki ryżu
sól
2 żółtka
1/2 szklanki białego wina
2 łyżki tartego żółtego sera
bułka tarta

Sposób przygotowania
Ryż włożyć do wrzącego rosołu, dodać cebulę, wcześniej podsmażoną na oleju i wstawić na ogień. Mieszać chwilkę następnie przykryć i ugotować. Żółtko wymieszać z winem, a następnie połączyć z ryżem. Wszystko wyłożyć do wysmarowanej wcześniej formy i posypać serem żółtym i zapiec.Podawać na ciepło.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (4)
/28.08.2009 19:18
bułka do posypania naczynia w którym będzie risotto żeby nie przywierało.
/23.02.2009 19:28
smaczne :*
/13.01.2009 11:58
zapewne do zagęszczenia:) zeby było zwarte:))
POKAŻ KOMENTARZE (1)