POLECAMY

Przystawka wiosenna

Wiosną sięgnij po coś lekkiego i zdrowego - skuś się na sałatę z dodatkami. Oto pomysł na smaczną wiosenną przystawkę.
Przystawka wiosenna

Składniki:

  • 2 rzodkiewki,
  • 1 opakowanie szynki carpaccio,
  • 1 garść wybranych sałat,
  • oliwa,
  • sól,
  • 6 jajek przepiórcze,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka przepiórcze gotujemy w osolonej wodzie, studzimy obieramy ze skorupki. Sałatę myjemy, suszymy w wirówce do sałat, układamy na półmisku, dodajemy całe jajka. Dokładamy plasterki szynki. Można pociąć je w grubsze paski. Rzodkiewkę myjemy, odcinamy końce, kroimy drobno i posypujemy sałatkę. Podajemy skropione oliwą i doprawione solą i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.

Autor: iwa643.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/6 lat temu
O, ciekawy przepis, szczególnie te jajka wyglądają ciekawie. Przyda się na imprezę:)
/7 lat temu
jajka przepiórcze kocham!!