POLECAMY

Polska i Ukraina od kuchni

Polska i Ukraina są gospodarzami EURO 2012. Co trzeba wiedzieć o kuchni polskiej i ukraińskiej? Czego spróbować w poszczególnych miastach, gdzie odbędą się meczowe rozgrywki?
Polska i Ukraina od kuchni fot. Fotolia

Polskie restauracje przygotowały się do mistrzostw w dwojaki sposób: organizując wspólne kibicowanie w swoich lokalach, serwując specjalnie na tę okazję przygotowane przekąski, lub stawiając na to, co goście cenią u nich najbardziej.

O tym w artykule Menu na EURO 2012

Goszcząc na meczu otwarcia w Warszawie, nie sposób nie skosztować tradycyjnej warszawskiej kuchni. Oto, czego warto tutaj spróbować: Warszawska kuchnia tradycyjna

W Gdańsku skosztujemy za to przysmaków Pomorza: Specjały Pomorza

We Wrocławiu nie sposób pominąć królewieckich klopsów czy keselicy: Galeria dań dolnośląskich

W Poznaniu spróbujemy za to szneków z glancem, szagówek oraz parzybrody: Kuchnia wielkopolska

A co zaserwują nam na Ukrainie?

Kuchnia ukraińskich stepów i nie tylko

Za to tylko we Lwowie... Smaki Lwowa

A co kuchnia polska czerpie z Kresów? Wpływy tatarskie w polskiej kuchni

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/6 lat temu
Lwów, piękne miasto! A szorba zapowiada się pysznie, byłem we Lwowie ale mało jadłem (więcej piłem:)) ale chętnie wrócę w kulinarnych celach!