POLECAMY

Placki z bakłażanem

Bakłażan zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Dodać mąkę,jajka i szczyptę soli.Wymieszać i połączyć z siemieniem.

 

Składniki
1 szklanka mąki
1 bakłażan
2 jajka
6 łyżek jogurtu naturalnego
1 łyżka siemienia lnianego
sól
olej do smażenia

Na salsę:
3 pomidory
pół zółtej papryki
1 cebula2 ząbki czosnku
papryczka chilli
świeża kolendra
sól

 

Sposób przygotowania

Bakłażan zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Dodać mąkę,jajka i szczyptę soli.Wymieszać i połączyć z siemieniem.Odstawić na 15 minut.Na salsę pomidory sparzyć i obrać ze skórki,oddzielić nasionka i pokroić w kostkę.Paprykę żółtą i chilli pokroić w kostkę,pokroić też cebulę.Czosnek posiekać.Składniki salsy wymieszać i posolić.Na patelni rozgrzać olej i kłaść placuszki z bakłażana.Smażyć z dwoch stron na złotobrązowy kolor.Zdjąć z patelni i podawać z salsą.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)