POLECAMY

Parówki po węgiersku

Cebulę pokroić w kostkę i smażyć na oleju. Dodać pieczarki pokrojone w paski i dalej smażyć aż będą miękkie.

Składniki

  • 8 parówek
  • 40 dkg pieczarek
  • 3 duże cebule
  • koncentrat pomidorowy
  • 1,5 szklanki bulionu
  • vegeta, szczypta majeranku i tymianku

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i smażyć na oleju. Dodać pieczarki pokrojone w paski i dalej smażyć aż będą miękkie. Dodac parówki pokrojone w księżyce. Zalać wszystko bulionem dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy i zagęścić mąką.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (4)
/8 lat temu
Bardzo smaczne z paryką i ogórkiem kiszonym i ostrą papryką
/9 lat temu
Mam pytanie. Te parowki to jak maja byc pokrojone w te "ksiezyce" ? A i jeszcze jedno. Ksiezyce w pelni czy takie polksiezyce
/10 lat temu
polecam naprawde dobre szybkie i tanie, nastepnym razem dodam jeszcze jakies warzywo najlepsza bedzie chyba papryka chociaz pomysle tez o ogorku kiszonym.pozdrawiam wszystkich wyjadaczy
POKAŻ KOMENTARZE (1)