Panga z ryżem

Na patelni rozgrzać masło, wsypać ryż i smażyć mieszając aż stanie się szklisty...
/ 17.08.2007 22:19

Składniki

  • 50 dkg filetów z pangi
  • sól, pieprz

  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • 1 szklanka ryżu
  • 2 szklanki wody
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanych migdałów
  • 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać masło, wsypać ryż i smażyć mieszając aż stanie się szklisty. Dodać pozostałe składniki wymieszać, zalać wodą , dodać sól. Przykryć i powoli gotować na maleńkim ogniu. Rybę umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim rybę, ostrożnie przełożyc na talerz z ryżem i ulubionymi jarzynami z wody.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/27.07.2011 01:23
Panga, choć to syf nie ryba, nie jest potrawą wegetariańską! Wegetarianie NIE JEDZĄ ŻADNYCH ZWIERZĄT! Przepis nie pasuje do działu Potrawy jarskie!!!!
/14.11.2009 12:04
pycha