Onion Bhaji. Fot. Vanguard PR.

Onion Bhaji - cebulka panierowana w mące grochowej

To danie można wykorzystać jako przekąskę i podać znajomym na imprezie. Ciekawy pomysł połączenia mąki grochowej z cebulką. Smak tej potrawy na pewno was miło zaskoczy - oto przepis na Onion Bhaji.
/ 28.11.2012 15:37
Onion Bhaji. Fot. Vanguard PR.

Onion Bhaji

Składniki:

  • 4 duże białe cebule
  • 100 g mąki groszkowej Besan
  • 100 ml wody
  • ½ łyżeczki chilli w proszku
  • Sól (wg uznania- do smaku)
  • Pieprz (wg uznania – do smaku)
  • 0,5 l oleju
  • Fani ostrych smaków mogą dodać 1 zielone świeże chilli

Sposób przygotowania:

Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i  mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej masy. Tworzymy z niej 6 kulek, które ugniatamy między dłońmi na mały placuszek o średnicy ok. 4 – 5 cm.

Na patelni (w małym garnku) rozgrzewamy olej. Wrzucamy placuszki na ok. 7 – 8 min., przekładając w międzyczasie na różne strony do uzyskania złoto-brązowego koloru.

Polecamy: Chutney, czyli jak kuchnia indyjska rządzi podniebieniem

Źródło: Materiały prasowe Vanguard PR.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)