Omlet ze szczawiem i żółtym serem

Bakłażany pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Pomidorki przekrój na pół. Kostkę rosołową Knorr rozetrzyj w oliwie z oliwek i natrzyj nią bakłażana. Dodaj również posiekane listki tymianku i posiekany czosnek.
/ 28.05.2013 11:22

Składniki

  • 4 jajka

    Omlet ze szczawiem i żółtym serem

  • 50 g liści szczawiu
  • 3-4 łyżki startego sera żółtego Gouda MSM Mońki
  • 2-3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Jajka wbijamy do miski i doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty ser Gouda. Szczaw myjemy, odrywamy łodyżki, zwijamy w rulony i kroimy w cienkie paseczki. Podsmażamy na odrobinie oliwy aż zmięknie. Dodajemy jajka i całość mieszamy. Omlet smażymy na małym ogniu aż spód się zarumieni, po czym przewracamy na drugą stronę. Gotowy omlet posypujemy startym serem i doprawiamy pieprzem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)