POLECAMY

Omlet z warzywami

Ubić pianę z białek. Dodać żółtka z mąką i odrobiną wody. Wlać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć, aż masa na wierzchu zacznie się ścinać.

Składniki
2 jajka
2 łyżki mąki
warzywa (papryka, pomidory, pieczarki, cebula, zielony groszek)

Sposób przygotowania
Ubić pianę z białek. Dodać żółtka z mąką i odrobiną wody. Wlać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć, aż masa na wierzchu zacznie się ścinać.

Ułożyć na wierzchu warzywa (można dodać też pokrojone plasterki szynki), przykryć pokrywką i zapiekać, aż warzywa zmiękną.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/10 lat temu
szczypta soli i pieprzu do smaku - dobry!
/10 lat temu
Jednak lekko mdły, jak jest taki puszysty z mąką i wodą lub mlekiem. Oczywiście według uznania, ja jednak wolę ciasto naleśnikowe lub omlet jedynie z jajek lekko ubity.