Omlet z warzywami fot. www.beatapolatynska.pl/licencja

Omlet z warzywami

Ubić pianę z białek. Dodać żółtka z mąką i odrobiną wody. Wlać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć, aż masa na wierzchu zacznie się ścinać.
/ 03.07.2018 14:03
Omlet z warzywami fot. www.beatapolatynska.pl/licencja

Składniki
2 jajka
2 łyżki mąki
warzywa (papryka, pomidory, pieczarki, cebula, zielony groszek)

Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek. Dodać żółtka z mąką i odrobiną wody. Wlać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć, aż masa na wierzchu zacznie się ścinać.



Ułożyć na wierzchu warzywa (można dodać też pokrojone plasterki szynki), przykryć pokrywką i zapiekać, aż warzywa zmiękną.