Omlet na zimno z cukinią i papryką

Cukinię, paprykę i cebulę myjemy i drobno kroimy: paprykę w paski, cebulę i cukinię w plasterki. Jajka ubijamy na pianę, dodając po trochu mąkę.

Składniki

  • 1 mała cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duża cebula
  • 3 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania

Cukinię, paprykę i cebulę myjemy i drobno kroimy: paprykę w paski, cebulę i cukinię w plasterki. Jajka ubijamy na pianę, dodając po trochu mąkę. Doprawiamy solą.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy pokrojone warzywa i smażymy kilka minut na silnym ogniu. Następnie przekładamy je do masy jajecznej, mieszamy i całość wylewamy na patelnię.

Smażymy około 6-7 minut, następnie odwracamy i podsmażamy z drugiej strony. Podajemy pokrojone w trójkąty, np. z sosem czosnkowym lub dipem jogurtowym.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)