Jak zrobić nadziewane pieczarki? Sprawdź przepis!

Ogonki z pieczarek pokroić w drobniutką kosteczkę. Do pokrojonych ogonków dodajemy starty ser żółty oraz pokrojoną w kostkę cebulę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
/ 03.07.2018 14:06

Składniki

  • 1 kg pieczarek,
  • 30 dkg sera żółtego,
  • 2 duże cebule,
  • sól, pieprz

Jak zrobić faszerowane pieczarki?

Sposób przygotowania

Ogonki z pieczarek pokroić w drobniutką kosteczkę. Do pokrojonych ogonków dodajemy starty ser żółty oraz pokrojoną w kostkę cebulę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wszystko dokładnie mieszamy. Po wymiszaniu nadziewamy pieczarki i wkładamy do gorącego piekarnika, pieczemy ok. 20-30 minut w 180 stopniach.

 

Smacznego!