Duże muszle nadziewane sosem z owoców morza (dla 4 osób)
Składniki:
- 700ml przecieru pomidorowego
- 300 g makaronu Duże Muszle
- 300 g filetów z dorsza
- 300 g krewetek tygrysich
- 1 bakłażan
- pół białej cebuli
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- łyżka oliwy z oliwek Extra Vergine
- łyżka oleju ryżowego do podsmażenia
- pietruszka
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i podsmażyć na złoto, dodać pokrojonego drobno bakłażana i dusić na małym ogniu 5 minut. Dodać wino, przecier i gotować ok 10 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę krewetki i dorsza, doprawić solą i pieprzem, gotować przez 3 minuty. Makaron ugotować al dente, przepłukać zimną wodą i dodać do niego łyżkę oliwy. Wewnątrz każdej muszli umieścić przyrządzony farsz. Tak przygotowane danie piec w żaroodpornym naczyniu w temperaturze 150 °C przez 5 minut. Przed podaniem danie udekorować można natką pietruszki.
Źródło: Marketing & PR Solution/bj
Zobacz także: Faszerowane winniczki - jak faszerować muszle?
WYPOWIEDZ SIĘ!