Makaron z żurawiną

Pomysł na nietypowe spaghetti - żurawinowy sos bolognese!
/ 01.10.2014 15:31

Makaron z sosem bolognese już ci się znudził? Spróbuj naszej nowej propozycji - żurawinowego bolognese!

Makaron z żurawiną

fot. serwis prasowy Cranberry Marketing Committee

Składniki na makaron z żurawiną - 4 porcje:

  • 500 g spaghetti
  • 400 g mielonej wołowiny
  • 1 tymianek
  • 100 g suszonych żurawin
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 6 łyżek stołowych keczupu
  • 100 ml bulionu (błyskawicznego)
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. 1. Zagotuj dużą ilość wody na spaghetti.
  2. 2. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w kostkę.
  3. 3. Rozgrzej na patelni olej i usmaż wołowinę.
  4. 4. Dodaj cebulę i czosnek, a następnie duś razem z wołowiną.
  5. 5. Tymianek umyj, oddziel listki od łodygi i dodaj na patelnię.
  6. 6. Dodaj bulion i keczup.
  7. 7. Dodaj żurawiny i duś, nieustannie mieszając.
  8. 8. Do gotującej się wody włóż spaghetti, posól i ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  9. 9. Sos z mięsem dopraw solą i pieprzem.
  10. 10. Nałóż spaghetti z sosem.

Materiały prasowe Cranberry Marketing Committee

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)