POLECAMY

Letnia wersja pstrąga

Pstrąg pieczony w warzywach, nadziewany cytryna, oprószony szczypiorkiem.
Letnia wersja pstrąga fot. do użytku kuchnia.wieszjak i gotujmy

Składniki:

  •  1 szt pstrąg,
  •  cytryna,
  •  1 łyżka masło,
  •  1 łyżka pestki dyni,
  •  1 łyżka orzeszki pistacjowe,
  •  1 łyżka słonecznik,
  •  cebula czerwona,
  •  Sól,
  •  3 szt pomidorki koktajlowe,
  •  1 łyżeczka owoce goji

Sposób przygotowania:

Pstrąga myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Rybę z każdej strony solimy także w środku brzuszka. Cytrynę 1/4 jej części kroimy w kostkę i wkładamy do brzuszka wraz z kawałkiem masła. Cebulę czerwoną obieramy z łupiny, kroimy w piórka i układamy na pstrągu. Rybę zawijamy w folię aluminiową posmarowaną masłem i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 30 min. Na patelni wszystkie bakalie prażymy. Po ok 25 minutach pstrąga lekko rozwijamy, dodajemy pomidorki i bakalie i wkładamy do piekarnika na ok. 6 min. Wkładamy już rozwiniętą rybę, żeby nabrała złotego koloru. Ryba jest gotowa -posypujemy ją posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem.

Autor: iwa643

Zobacz także: Pstrąg faszerowany szpinakiem z suszonymi pomidorami

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)