Składniki:
- 200 g makaronu Arrighi Lasagne szpinakowe,
- 2 puszki krojonych pomidorów z ziołami Valfrutta,
- 500 g mięsa mielonego,
- 1 cebula,
- czarne oliwki bez pestek (ilość wedle uznania),
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oliwy z wytłoczyn,
- sos beszamelowy (wedle uznania),
- przyprawy: sól, pieprz, zioła,
- ser żółty,
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Czosnek i cebulę podsmażyć na oliwie, dodać mięso mielone, krojone pomidory z puszki, oliwki, a także natkę pietruszki. Całość wymieszać i przyprawić solą oraz pieprzem. Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć sos beszamelowy, na którym ułożyć należy warstwę makaronu i warstwę mięsa, którą posmarować należy sosem beszamelowym oraz posypać serem. (osoby szczególnie dbające o linię mogą zrezygnować z beszamelu). W ten sam sposób tworzymy kolejne warstwy lazanii. Ostania warstwa makaronu musi być przykryta sosem i serem. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 20 – 30 minut.
Zobacz także: Jak zrobić niskokaloryczną lasagne?
Źródło: Materiały prasowe Marketing & PR Solution Sp. z o.o.(bj)