Kuskus z warzywami na ciepło.

Kuskus z warzywami na ciepło

Kuskus z warzywami na ciepło to szybka, prosta i egzotyczna sałatka, która może nam zastąpić obiad.
/ 10.08.2011 14:58
Kuskus z warzywami na ciepło.

Składniki:

  • 1 szklanka kuskusu
  • 1 papryka czerwona
  • 1 mała cebula
  • ok 10 dag szynki gotowanej
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 0,5 papryki żółtej
  • sól do smaku
  • przyprawa w płynie maggi
  • ketchup
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 szt  ogórek korniszon

Sposób przygotowania:

Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy pokrojoną cebulę, papryki  i szynkę pokrojone w kosteczkę. Potem dodajemy pokrojonego ogórka i odsączoną kukurydzę. Mieszamy. Robimy kuskus zalewając go wrzątkiem 1 cm nad kaszę -przykrywamy. Gdy będzie gotowy dodajemy go do warzyw. Mieszamy, doprawiamy do smaku maggi. Podajemy na ciepło z ketchupem.

Autor: iwa643

Zobacz także inne przepisy z działu Sałatki.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)