Krokiety z pieczarkami i z serem

Usmażyć naleśniki, pieczarki obrać i pokroić w kostkę,cebule pokroić w kostkę i podsmażyć doprawiając solą i pieprzem żeby było mocno ostre.
/ 16.10.2006 13:18

Składniki

  • szk.wody mineralnej gazowanej

  • szk.mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 1.5szkl.mąki
  • 2 jajka
  • pieczarki
  • cebula
  • ser żółty
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Usmażyć naleśniki, pieczarki obrać i pokroić w kostkę,cebule pokroić w kostkę i podsmażyć doprawiając solą i pieprzem żeby było mocno ostre.

Gdy nadzienie będzie zimne zetrzeć żółty ser i wszystko razem wymieszać.

Na usmażone uprzednio naleśniki nakładać farsz i zawinąć, obtoczyć w jajku i bułce tartej smażyć na małym ogniu aż panierka się zarumieni.