POLECAMY

Krokiety z pieczarkami

Zrobić ciasto naleśnikowe z podanych składników o konsystencji gęstej śmietany. Na średniej wielkości patelni smażyć cienkie naleśniki.

Składniki

  • 1szkl mąki,
  • 1,5 szkl mleka
  • 0,5szkl wody
  • 2 jajka
  • 0,5 szkl tartej bułki do panierowania i 1 jajko

Farsz:

  • 60 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Zrobić ciasto naleśnikowe z podanych składników o konsystencji gęstej śmietany.

Na średniej wielkości patelni smażyć cienkie naleśniki.

Cebulkę drobno posiekać, umyte pieczarki pokroić w kosteczkę i razem z cebulką podsmażyć na łyżce masła przyprawić do smaku solą i pieprzem. Każdy naleśnik posmarować farszem, zwinąć krokieciki. Panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczem.

fot. sxc.hu

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (3)
/4 lata temu
ile krokietów wychodzi?
/10 lat temu
witam ja do pieczarek dodaje starty ser żółty są smaczniejsze polecam
/11 lat temu
Przygotowalam krokiety z pieczarkami i zaprosilam znajomych na kolacje,byli zachwyceni ta potrawa.Ja bylam dumna z siebie ze tak pysznie udalo mi sie przyrzadzic ta potrawe, dzieki wam. Pozdrawiam,