Kotlety z kaszy gryczanej

Kaszę gryczaną zalewamy 2 szklankami wrzątku. Dodajemy masło i gotujemy na małym ogniu do momentu aż kasza wsiąknie wodę.

Składniki

 

  • szklanka kaszy gryczanej,

    Kotlety z kaszy gryczanej

  • 20 g półtłustego sera,
  • 2 jajka,
  • łyżka masła,
  • posiekana pietruszka,
  • sproszkowana słodka papryka,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną  zalewamy 2 szklankami wrzątku. Dodajemy masło i gotujemy na małym ogniu do momentu aż kasza wsiąknie wodę. Po ostudzeniu kaszę mieszamy z twarogiem, dodajemy jajka, przyprawiamy i miksujemy blenderem na jednolitą masę. Formujemy kotleciki i smażymy z obu stron.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)