POLECAMY

Koltlety z grzybów

Grzyby oczyści drobno pokrajać i udusić na maśle. Odstawić, aby wystygły. Dodać je do namoczonych w mleku, wyciśnie i przetartych przez sito bułek i jaj, posolić i wyrobić na jednolitą masę.

Składniki

  • 300 g świeżych grzybów
  • tarta bułka
  • sól
  • 50 g masła
  • tłuszcz

Sposób przygotowania

Grzyby oczyści drobno pokrajać i udusić na maśle. Odstawić, aby wystygły.

Dodać je do namoczonych w mleku, wyciśnie i przetartych przez sito bułek i jaj, posolić i wyrobić na jednolitą masę.

Formować płaskie, małe kotlety, obtoczyć je w tartej bułce i na tłuszczu na złoty kolor.
 

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/9 lat temu
Kazdego roku zbieram na swojej dzialce grzyby-kanie w znacznych ilosciach.Kotlety z nich aczkolwiek smaczniejsze od schabowego ale mi sie przejadly.Chcialbym je jakos przetwarzac ale nie znam przepisow co mozna z nich wykombinowac-przetworzyc np.do sloikow.Moze ktos mi podpowie.Dzieki wielkie ju z gory.