Kasza gryczana z warzywami

Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Brokuły ugotować na półtwardo...

Składniki

 

  • 1 szkl. niepalonej kaszy gryczanej
  • opakowanie mrożonych brokułów
  • średnia cukinia

    Kasza gryczana z warzywami

  • 2-3 marchewki
  • duża cebula
  • pomidory w puszce
  • 4 łyżki oleju
  • pieprz, sól
  • majeranek,
  • czosnek

Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Brokuły ugotować na półtwardo. Na oliwie zeszklić cebulę, dodać pokrojona w plastry marchew, cukinię pokrojona w kostkę, czosnek, majeranek. Gdy trochę się podsmażą dodać pokrojone w kawałki brokuły, pomidory w puszcze. razem wszystko gotować na niewielkim ogniu. Przyprawić do smaku, podawać z gorąca kaszą.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)