POLECAMY

Kapuśniaczki

Mrożonkę zalej wrzątkiem i odczekaj ok 5 minut, po czym odcedź ją na sitku dokładnie. Dodaj żółtka, otręby, mąkę, zioła prowansalskie. Dopraw solą i pieprzem.

Składniki
1opakowanie mrożonki KAPUŚNIAK
1 łyżeczka ziół prowansalskich
2 jajka
2 łyżki otrębów
2 łyżki mąki kukurydzianej.
sól, pieprz, oliwa

Sposób przygotowania
Mrożonkę zalej wrzątkiem i odczekaj ok 5 minut, po czym odcedź ją na sitku dokładnie.
Dodaj żółtka, otręby, mąkę, zioła prowansalskie. Dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj dokładnie, dodaj pianę z białek - wymieszaj delikatnie.
Usmaż małe placuszki na rumiany kolor na patelni teflonowej z małą ilością oliwy.
Podawaj z sosem pomidorowym lub sałatką z pomidorów z dodatkiem szczypiorku.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)