Kalafiotrowe kotleciki

Kalafior ugotować na półtwardo, dobrze odcisnąć, rozgnieść, dodać pokrojoną i podsmażoną na tłuszczu cebulę, jajka, keczup, mąkę i przyprawy. Uformować kotlety, obtoczyć w drobno pokruszonych płatkach kukurydzianych, lekko spłaszczone smażyć na oleju.
/ 18.06.2007 22:06

Składniki
kalafior
mała cebula
1-2 jajka
2 łyżki mąki
10 dag płatków kukurydzianych
2 łyżki keczupu
olej
sól, pieprz

Sposób przygotowania
Kalafior ugotować na półtwardo, dobrze odcisnąć, rozgnieść, dodać pokrojoną i podsmażoną na tłuszczu cebulę, jajka, keczup, mąkę i przyprawy.

Uformować kotlety, obtoczyć w drobno pokruszonych płatkach kukurydzianych, lekko spłaszczone smażyć na oleju.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)