POLECAMY

Jajka z pomidorkami i oliwkami

Chcesz urozmaicić dekoracje na wielkanocnym stole? Oto świetny przepis na eleganckie i kolorowe podanie jajek.
Jajka z pomidorkami i oliwkami

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • kilka szt oliwek czarnych bez pestek
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • majonez w tubce/do dekoracji/
  • 4 łyżki gęstego majonezu
  • 1/2 łyżki drobniutko posiekanej cebuli /kto lubi/
  • 2 łyżeczki kaparów z zalewy/plus do dekoracji/
  • liście zielonej sałaty/do dekoracji/
  • szczypiorek /do dekoracji/
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ugotowane na twardo jajka, obrać, przekroić wzdłuż na połówki i ułożyć na półmisku z sałatką. Na każdym żółtku położyć połówkę pomidorka, a wokół niego oliwki pokrojone w cienkie plasterki. Można delikatnie posolić i posypać świeżym pieprzem. Oliwki ozdobić małymi kleksikami majonezu. Kapary odcedzić z zalewy, przepłukać i drobniutko posiekać.Połączyć z drobniutko pokrojoną cebulką i majonezem. Półmisek z jajkami udekorować sosem majonezowo-kaparowym i szczypiorkiem.

autor: cris

Zobacz także: Inne wielkanocne porady i przepisy

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)