POLECAMY

Jajka faszerowane zieloną pastą

Obrać jajka ugotowane na twardo, przekroić wzdłuż, wyciągnąć żółtka. Zmiksować razem: żółtka, serek „Philadelphia”, parmezan i oliwę z oliwek. ...

Składniki

  • 8 jajek
  • 120 g kremowego serka typu „Philadelphia”,
  • 10 listków bazylii,
  • 2 łyżki startego parmezanu,
  • natka pietruszki,
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek,
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Obrać jajka ugotowane na twardo, przekroić wzdłuż, wyciągnąć żółtka. Zmiksować razem: żółtka, serek „Philadelphia”, parmezan i oliwę z oliwek. Otrzymaną pastę włożyć do miseczki i zmieszać ją z uprzednio posiekanymi na drobniutko: pietruszką i bazylią z czosnkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić farszem jajka.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)