Jajka faszerowane bakaliami

Najlepsze będą płatki migdałowe, orzechy i rodzynki!
/ 18.03.2015 11:38

Te jajka są nie tylko pyszne, ale również niezwykle efektowne!

Jajka faszerowane bakaliami

fot. serwis prasowy Bakalland

Zobacz też: Omlet na słodko

Składniki:

Przygotuj składniki na pyszne jajka faszerowane!

  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 1/4 drobno posiekanej cebuli
  • 3 łyżki drobno posiekanej kolendry
  • łyżka śmietany lub delikatnego jogurtu naturalnego
  • sól morska
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 3 łyżki płatków migdałowych zarumienionych na patelni
  • garść rodzynek bursztynowych
  • 3 łyżki orzechów
  • 2 łyżeczki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

Zobacz, jak zrobić smaczne jajka faszerowane!

1. Ugotowane jajka przekrawaj delikatnie na pół, aby nie rozbić skorupki.
2. Wyjmij białko i żółtka i drobno posiekaj.
3. Pokrój drobno rodzynki, cebulę i kolendrę.
4. Wymieszaj z posiekanymi jajkami i mieszaj całość z jogurtem naturalnym.
5. Dopraw solą i pieprzem.
6. Do skorupek wkładaj farsz, przykrywaj migdałami i lekko dociskaj.
7. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni z olejem, od strony farszu.
8. Układaj na półmisku i dekoruj kolendrą, migdałami i orzechami.
9. Jajka można serwować z grzankami.

Materiały prasowe - Bakalland

Smacznego!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)