POLECAMY

Jajka faszerowane

Jaja obierz, przekrój wzdłuż na połowy, wyjmij żółtka. Rybę oczyść z ości. Do żółtek dodaj rybę, posiekane grzybki, część drobno pokrojonej papryki, majonez, łyżkę szczypiorku.

Składniki

  • 5–6 jaj ugotowanych na twardo
  • 10 dag wędzonej ryby
  • 3–4 marynowane grzybki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1,5 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz
  • kilka liści sałaty
  • 1/2 kolorowej papryki
  • po kilka rzodkiewek i gałązek natki pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania

Jaja obierz, przekrój wzdłuż na połowy, wyjmij żółtka. Rybę oczyść z ości. Do żółtek dodaj rybę, posiekane grzybki, część drobno pokrojonej papryki, majonez, łyżkę szczypiorku.

Przypraw do smaku i dokładnie wymieszaj. Białka napełnij masą, ułóż na półmisku, udekoruj pozostałymi warzywami.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)