Jaja nadziewane pasztetem

Jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i rozetrzeć...
/ 31.07.2007 22:04

Składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo,
  • 10 dag (puszka) pasztetu z drobiu,
  • 1 łyżka startego sera  (najlepiej morskiego),
  • 2/3 łyżki margaryny,
  • 1 cebula ,
  • 1 łyżeczka natki pietruszki,
  • szczypta gałki muszkatołowej,
  • sól,
  • pieprz
  • Do przybrania: gałązki natki pietruszki,
  • 10 obranych migdałów

Sposób przygotowania

Jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i rozetrzeć. Cebulę obrać, drobno posiekać i lekko zrumienić na margarynie. Następnie ostudzić, dodać do pasztetu, wymieszać z serem, żółtkami i natką pietruszki. Przyprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Masą napełnić połówki białek. Jajka przybrać natką pietruszki oraz migdałami.