Imbirowe kiełki

Wymieszać sos sojowy, imbir, sól i pieprz oraz olej i sok cytrynowy. Kiełki opłukać, posiekać, wymieszać z prażonym ziarnem słonecznika oraz natką, doprawić sosem
/ 18.06.2007 22:09

Składniki
20 dkg sojowych kiełków,
2 łyżki siekanej natki pietruszki,
2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika,
1 łyżka sosu sojowego
sok z połowy cytryny,
0.5 łyżeczki sproszkowanego imbiru,
sól, pieprz.

Sposób przygotowania
Wymieszać sos sojowy, imbir, sól i pieprz oraz olej i sok cytrynowy. Kiełki opłukać, posiekać, wymieszać z prażonym ziarnem słonecznika oraz natką, doprawić sosem.

Oziębić i podawać jako dodatek do białego sera lub z białym pieczywem.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)