Herbata po angielsku

Dzbanek do parzenia herbaty sparzyć wrzącą wodą. Do gorącego wsypać herbatę i zalać 1/2 szklanki wrzącej wody. Dzbanek przykryć, postawić na nagrzanej płytce ochronnej na 3-4 min. Następnie dolać resztę wrzącej wody. Mleko zagotować i wlać do dzbanuszka. Porcjować, wlewając mleko (1/2 filiżanki) i uzupełniając herbatą.
/ 12.06.2007 17:00

Składniki

  • 1 herbata
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody

Sposób przygotowania

Dzbanek do parzenia herbaty sparzyć wrzącą wodą. Do gorącego wsypać herbatę i zalać 1/2 szklanki wrzącej wody. Dzbanek przykryć, postawić na nagrzanej płytce ochronnej na 3-4 min. Następnie dolać resztę wrzącej wody. Mleko zagotować i wlać do dzbanuszka. Porcjować, wlewając mleko (1/2 filiżanki) i uzupełniając herbatą.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (9)
/03.01.2017 14:00
ja najczęściej piję czarną, zwykłą herbatę z teekanne. Moja córka lubi do herbaty mleko i tak pije. Rzeczywiście często czytam, żeby mleko wleć na początek
/22.02.2016 21:04
Ziemianska
/07.03.2012 15:56
Błąd , obraza dla nas Anglików co do kolejności , do herbaty mleko a nie odwrotnie . Chodzi o walory smakowe .
POKAŻ KOMENTARZE (6)