Domowy kebab z grilla

Niepowtarzalny smak domowego kebabu - pomysł na pyszne danie z grilla!

Przełam schematy i przygotuj nietypowe danie z grilla - pyszny kebab Massalam!

Grillowany kebab Massalam

fot. serwis prasowy TokTok/Index Food

Składniki na 4 porcje grillowanego kebabu:

  • 1 kg mielonej wołowiny
  • 200 g bułki tartej
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki posiekanych liści kolendry
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 1 łyżka soku pomarańczowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka szafranu w proszku
  • 2 papryczki chilii
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki świeżego imbiru
  • warzywa wg uznania - cukinia, papryka, itp.

Sposób przygotowania kebabu:

1. Cebulę, chilli, czosnek i imbir pokrój bardzo drobno.
2. Wszystkie składniki prócz masła wymieszaj dokładnie w dużej misce i odstaw na około 30 minut tak, by ich aromaty się przeniknęły.
3. Z powstałej masy uformuj kiełbaski i naprzemiennie z dowolnymi warzywami (cebula, papryka, cukinia, bakłażan itp.) nadziewaj je na patyczki.
4. Całość posmaruj masłem i zapiekaj na grillu lub w piekarniku.

Na podstawie materiałów prasowych TokTok/Index Food

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)