Grillowane warzywa

Bakłażana dokładnie umyć i pokroić wzdłuż jego długości na plastry tak, aby się nie połamały. Oprószyć delikatnie solą i odstawić aż puszczą sok.
/ 19.04.2007 12:14

Składniki

  • bałkażan
  • cukinia
  • czerwona papryka
  • sól

Sposób przygotowania

Bakłażana dokładnie umyć i pokroić wzdłuż jego długości na plastry tak, aby się nie połamały. Oprószyć delikatnie solą i odstawić aż puszczą sok.

Cukinię umyć, osuszyć i pokroić na plasterki. Paprykę umyć, osuszyć, pokroić na cienkie plasterki.

Gdy z bakłażana odcieknie woda, należy go dokładnie osuszyć. Następnie nakładać na niego plasterki cukinii, pokrojoną w paski paprykę, zawinąć i spiąć wykałaczką. Piec na folii lub tacy aluminiowej do uzyskania miękkości.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)