POLECAMY

Grecka zapiekanka

Mięso podsmażyć na patelni, pomidory gotować na wolnym ogniu aż się

Składniki

1/2 kg ziemniaków
1 papryka
150 g mięsa mielonego
2 puszki pomidorów
czosnek
rozmaryn
pieprz
sól
papryka suszona ostra
żółty ser

Sposób przygotowania

Mięso podsmażyć na patelni, pomidory gotować na wolnym ogniu aż się "rozpadną", dodać do nich mięso i rozmaryn, sól, pieprz do smaku.

Zuiemniaki obrać, pokroić w cienkie plastry i podsmażyć w głębokim oleju, dodać papryki.

Do naczynia żaroodpornego dodać połowę ziemniaków (bez tłuszczu), na ziemniaki wylać sos, a na sos resztę ziemniaków. Ziemniaki posypać żołtym serem i zapiekać aż ser się przyrumieni około 20 minut.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)