POLECAMY

Faszerowane pieczarki

Pieczarki myjemy, odcinamy trzonki. Siekamy drobno cebulę i podsmażamy na patelni z odrobiną tłuszczu. Gdy się zeszkli, dodajemy posiekane trzonki pieczarek.

Składniki

  • 30 dag pieczarek

  • 1 duża cebula
  • 5 dag żółtego sera
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy, odcinamy trzonki. Siekamy drobno cebulę i podsmażamy na patelni z odrobiną tłuszczu. Gdy się zeszkli, dodajemy posiekane trzonki pieczarek. Całość przyprawiamy i dusimy kilka minut. Następnie tak przygotowany farsz nakładamy do kapeluszy pieczarek i posypujemy startym żółtym serem. Układamy na blasze i zapiekamy w piekarniku przez 10-15 minut.
Uwaga: farsz możesz przygotować wcześniej, a w trakcie przyjęcia tylko zapiec pieczarki w piekarniku.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)