Curry jarzynowe

Ryż zalać wodą, ugotować, wystudzić. Kalafior podzielić na małe różyczki...
/ 13.11.2007 12:53

Składniki
1 mały kalafior,
1 dymka,
1 strąk chili,
kawałek imbiru,
1 łyżeczka przyprawy curry w proszku,
100g kwaśnej śmietanki,
1 łyżka oleju słonecznikowego,
pół szklanki ryżu,
1 szklanka wody,
sól,
siekana natka,
szczypta kminku.

Sposób przygotowania
Ryż zalać wodą, ugotować, wystudzić. Kalafior podzielić na małe różyczki. Dymkę i chili posiekać, usmażyć, dodać utarty imbir i kalafior. Przyprawić curry i kminkiem, dodać śmietankę i wymieszać. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 min. Przed podaniem posypać natką.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/26.08.2009 14:25
proste, szybkie i niebanalne danie z kalafiorem
/30.05.2008 13:07
natka czego ? zakładam, że chodzi o natkę pietruszki