Co na obiad? - Tygodniowe menu WeDwoje.pl

Galaretka to podstawowy składnik deserów, serwowanych małym i dużym łasuchom.
/ 06.08.2012 06:10

Czy również w twoim domu codziennie wieczorem pojawia się pytanie "co jutro zrobić na obiad?" Cały czas się zastanawiasz, nie masz już pomysłów, dania są niemalże identyczne? Ten odwieczny problem może zostać rozwiązany! Zaplanuj z nami tygodniowe menu, dzięki czemu zaoszczędzisz czas, a twoja rodzina nie będzie więcej narzekać na monotonny jadłospis.

Poniedziałek

Pierwsze danie: Krupnik z ziemniakami (zobacz przepis)
Drugie danie: Naleśniki z warzywami (zobacz przepis)

Wtorek

Pierwsze danie: Zupa pomidorowo-cebulowa (zobacz przepis)
Drugie danie: Gulasz wieprzowy (zobacz przepis), bagietka

Środa

Pierwsze danie: Żurek jarzynowy (zobacz przepis)
Drugie danie: Makaron ze szpiankiem (zobacz przepis)

Czwartek

Pierwsze danie: Flaczki z kurczaka (zobacz przepis)
Drugie danie: Bitki (zobacz przepis), pure ziemniaczane, ogórki w sosie winegret (zobacz przepis)

We2.pl radzi! Ugotuj więcej ziemniaków, przydadzą się na następny dzień.

Piątek

Pierwsze danie: Grochówka (zobacz przepis)
Drugie danie: Kotlety z jajek (zobacz przepis), ziemniaczki po prowansalsku (zobacz przepis), sałatka spod ręki (zobacz przepis)

Sobota

Pierwsze danie: Kapuściana z kiełbasą (zobacz przepis)
Drugie danie: Pulpeciki z serem żółtym (zobacz przepis), ryż

Niedziela

Pierwsze danie: Pikanta zupa serowa (zobacz przepis)
Drugie danie: Kotlety w cieście naleśnikowym (zobacz przepis), frytki, sałatka z pora i selera (zobacz przepis)

Redakcja poleca

REKLAMA