Angielskie ciasteczka

Miękkie masło, cukier, jogurt, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszaj w misce mikserem na pulchną masę. Dodaj orzechy i mąkę. Wszystkie składniki zagnieć.
/ 16.10.2007 12:47

Składniki

  • 1 szkl cukru

  • 1 kostka masła
  • 4 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 szkl grubo posiekanych orzechów włoskich
  • 2 szkl mąki

Sposób przygotowania

Miękkie masło, cukier, jogurt, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszaj w misce mikserem na pulchną masę. Dodaj orzechy i mąkę. Wszystkie składniki zagnieć.

Z ciasta odrywaj małe kawałki i lep z nich kulki o średnicy 4 cm. Kulki spłaszcz między dłońmi tak, aby powstały talarki o średnicy nie większej niż 5 cm.

Piecz w 180 st. C ok. 12 minut, na złoty kolor.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (3)
/20.09.2010 17:34
no no całkiem nie złe może przygotuje je na jakieś przyjęcie
/21.11.2008 18:23
Zapraszam na bloga ze słodkościami mojej rodzicielki... :)) http://slodkosci-mojej-mamy.blog.onet.pl/ Chocolate.
/12.11.2007 02:55
Kocham te ciasteczka, ale najlepiej wychodzą mi na irlandzkim masle kerrygold, taka mała zdrada angielskich ciasteczek:)