Warto je wykorzystać w kuchni ze względu na niepowtarzalny smak, jaki nadają daniom, w których się znajdują. A do tego ta różnorodność - kurki można wykorzystać, przygotowując dania kuchni polskiej, włoskiej czy francuskiej. Są idealnym dodatkiem do zup, tart, makaronów, sałatek i wielu innych potraw. Dlatego przygotuj danie z kurkami i sama westchnij z zachwytu!
Zobacz najlepsze dania z kurkami!
Jajecznica z kurkami - śniadaniowy przepis Magdy Gessler
Jajecznica z kurkami według przepisu Magdy Gessler zachwyci wszystkich domowników. Usmaż kurki na maśle z cebulą i rozkłóconymi jajkami. Dopraw solą i pieprzem. Zawsze wybieraj jajka z wolnego wybiegu.
Pieczeń cielęca z kurkami - przepis
Z porem, czosnkiem i aromatycznym parmezanem
Naleśnik z kurkami - przepis
Naleśnik z kurkami to oryginalny pomysł na obiad i kolację i wspaniały sposób na wykorzystanie sezonowych grzybów!