Indyk z brzoskwiniami fot. www.beatapolatynska.pl/licencja

Zapiekane brzoskwinie

Szybkie ciacho na bazie owoców i wiórek kokosowych
/ 13.09.2018 10:57
Indyk z brzoskwiniami fot. www.beatapolatynska.pl/licencja

Przygotowanie 25 min
Pieczenie ok. 15 min
Porcja ok. 330 kcal

Przepis na 4 porcje:

  • 8 dużych brzoskwiń
  • 2 całe jajka
  • 2 żółtka
  • 10 czubatych łyżek cukru pudru
  • 1,5 łyżki soku cytrynowego
  • 6 czubatych łyżek wiórków kokosowych
  • borówki amerykańskie
  • masło do wysmarowania naczynek

Sposób wykonania:

  1. Brzoskwinie opłucz, przekrój, usuń pestki i pokrój w ćwiartki. Jajka połącz z żółtkami i ubij na gładki krem z cukrem pudrem i sokiem cytrynowym. Dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj.

  1. Owoce ułóż w czterech wysmarowanych masłem, małych, kwadratowych naczyniach do zapiekania. Zalej masą i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 15 min.

Pyszne ciasta - forum >>