Tort Sachera

Polać czekoladą, ozdobić lukrem i fiołkami.
 
Składniki:
- 25 dag masła
- 20 dag cukru pudru
- 6 jajek
- 10 dag czekolady
- 30 dag mąki
- 2 łyżki kakao
- 5 dag zmielonych migdałów
- 4 łyżki konfitur lub marmolady morelowej do przełożenia
- 2 tabliczki czekolady, lukier i fiołki w cukrze do dekoracji

Na ciasto masło utrzeć z 15 dag cukru pudru, połączyć z żółtkami i rozpuszczoną czekoladą; wymieszać z mąką, kakao i migdałami, delikatnie połączyć z pianą ubitą z białek i pozostałego cukru; przełożyć do tortownicy, piec ok. 50 min w 190°C; ostudzić, przekroić na dwa blaty, przełożyć podgrzanymi konfiturami, polać czekoladą, ozdobić lukrem i fiołkami.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)