POLECAMY

Talarki o smaku espresso

Ubij masło z białym i brązowym cukrem, aż powstanie piana. Następnie dodaj jajko, sól i cukier waniliowy. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia...

Składniki
masło
100 g cukru białego
100 g cukru brązowego
0,25 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki cukru waniliowego
1,5 szkl. kg mąki
łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżeczki rozpuszczalnej,
łyżeczka kakao
jajko

Sposób przygotowania
Ubij masło z białym i brązowym cukrem, aż powstanie piana. Następnie dodaj jajko, sól i cukier waniliowy. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kawą rozpuszczalną, kakao i wymieszaj z ciastem. Uformuj z ciasta kule wielkości orzecha włoskiego i ułóż w niewielkich odstępach na wyłożonej papierem blasze do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez 15 do 20 minut.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)