POLECAMY

Śmietanowiec

Przyrządzić 2 galaretki. Gdy stężeją pokroić je na drobne kawałki. Żelatynę namoczoną wcześniej w małej ilości wody rozpuścić w gorącym mleku, dodać cukier, odstawić do ostygnięcia. Do zimnego mleka wlać śmietanę, wsypać pokrojone galaretki. Wymieszać przelać do tortownicy i wstawić do lodówki. Gdy zastygnie ułożyć owoce, zalać galaretką.

Składniki

  •  

    3 różne galaretki
  • 5 dag żelatyny
  • 1 szkl. mleka
  • 2 szkl. śmietany
  • 1 szkl. cukru (niepełna)
  • owoce

Sposób przygotowania

Przyrządzić 2 galaretki. Gdy stężeją pokroić je na drobne kawałki.

Żelatynę namoczoną wcześniej w małej ilości wody rozpuścić w gorącym mleku, dodać cukier, odstawić do ostygnięcia.

Do zimnego mleka wlać śmietanę, wsypać pokrojone galaretki. Wymieszać przelać do tortownicy i wstawić do lodówki.

Gdy zastygnie ułożyć owoce, zalać galaretką.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/7 lat temu
E.. A gdzie te owoce na zdjęciu? No i gdzie przepis na ciasto? Skoro tam jest chyba przepis na masę... :)
/9 lat temu
a jaka śmietana??