Sernik z rosą

Wszystkie składniki ciasta zagnieść. Ciastem wyłożyć spód i boki dużej blachy.
/ 20.10.2006 09:54

Składniki

Ciasto:

  • 1 margaryna
  • 3 żółtka
  • ½ szkl. cukru
  • 3 szkl. mąki
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy

Masa:

  • 3 kostki sera
  • 3 całe jaja
  • 1 szkl. cukru
  • cukier waniliowy
  • budyń śmietankowy
  • sok z jednej cytryny
  • ½ szkl. oleju
  • 2 szkl. mleka

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta zagnieść. Ciastem wyłożyć spód i boki dużej blachy.

Piec ok. 1 godziny. Na 15 minut przed wyjęciem z piekarnika wierzch ciasta zalać pianą z 3 białek(pozostałych z ciasta) z ½ szkl. cukru i zapiec na złoty kolor.