Sernik Rosa

Zagnieść kruche ciasto z następujących składników: 2 szklanki mąki, 3 żółtka, 3/4 szklanki cukru, 1 kostka margaryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy. Przygotowanym ciastem wyłożyć na blachę i wykleić boki.

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 3 żółtka
  • 3 białka na pianę
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 60 dag twarogu trzykrotnie zmielonego
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka całe
  • 1 budyń waniliowy lub śmietankowy
  • 1/2 szklanki oleju
  • 0,5 l mleka
  • sok z jednej cytryny

Sposób przygotowania

Zagnieść kruche ciasto z następujących składników: 2 szklanki mąki, 3 żółtka, 3/4 szklanki cukru
1 kostka margaryny, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy. Przygotowanym ciastem wyłożyć na blachę i wykleić boki.

Masa twarogowa:
3 jajka całe ucieramy z cukrem, dodajemy twaróg, budyń, 1/2 szklankę oleju, 0,5 l mleka i zmiksować. Na końcu dodajemy sok z jednej cytryny. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Po 45 minutach wyjąc ciasto i wlać na to pianę z 3 białek ubitych z 1/2 szklanką cukru, piec jeszcze 15 minut. Po 15 minutach wyłączyć piekarnik, otworzyć, zostawić ciasto jeszcze na 8 minut.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)