Składniki
- 75 dag (3 kostki) sera białego
- 3/4 kostki masła
- 4 opakowania galaretek o kontrastowych barwach
- 3 łyżki cukru
- herbatniki do wyłożenia dna tortownicy
Sposób przygotowania
Ser i masło podzielić na 3 części.
W 3 naczyniach rozpuścić po 1 galaretce zmniejszając o połowę ilość wody (względem tej podanej w przepisie galaretki) i dodając do każdej o 1 łyżkę stołową cukru więcej niż w przepisie galaretki.
Do miksera włożyć rozmiękczoną porcję masła i pokruszoną jedna porcję sera. Miksować wlewając cienkim strumieniem wystudzoną galaretkę.
Na wyłożone herbatnikami dno tortownicy wylać przygotowaną masę i odstawić do lodówki aby stężało. Podobnie postąpić z pozostałymi dwoma galaretkami, pamiętając aby wylewać je na dobrze stężałą poprzednią warstwę.
Na wierzch wylać samą galaretkę.
WYPOWIEDZ SIĘ!