POLECAMY

"Puchowe" ciasto

Pyszny podwieczorek, który zaspokoi głód po obiedzie i pozwoli dotrwać do kolacji.
Pyszny podwieczorek, który zaspokoi głód po obiedzie i pozwoli dotrwać do kolacji.

„Puchowe” ciasto

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

  • 80 g masła,
  • 2 słodkie jabłka,
  • 200 g mąki,
  • ½ szkl. jogurtu naturalnego,
  • 3 jajka,
  • 125 g cukru,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Etapy przygotowania:
Masło roztop i odstaw do przestudzenia. Następnie wymieszaj z jogurtem. Jajka ubij z cukrem. Do miski przesiej mąkę i dodaj proszek do pieczenia. Zrób wgłębienie w mące i wlej do niego masło z jogurtem oraz jajka z cukrem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Jabłka umyj i obierz ze skórki. Zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Starte owoce połącz z ciastem. Średnią formę wyłóż pergaminem. Wlej do niej masę i piecz około 75 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Smacznego!
Celina Fręczko
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)