Owocowe sushi

Ryż ugotować w napoju ryżowym - odstawić do wystygnięcia. Owoce delikatnie pognieść - odsączyć nadmiar soku - dosłodzić.
/ 02.09.2013 10:55

Składniki

  • 2 szkl. ryżu do sushi

    Owocowe sushi

  • 3/4 szkl. napoju ryżowego  lub chudego mleka
  • dowolne owoce - u mnie wiśnie i borówki
  • 4-5 łyżek tartych orzechów BackMit
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • cukier biały

Sposób przygotowania:

Ryż ugotować w napoju ryżowym - odstawić do wystygnięcia. Owoce delikatnie pognieść - odsączyć nadmiar soku - dosłodzić. Orzechy połączyć z brązowym cukrem.

Na macie bambusowej kłaść ryż, porcję owoców - zwijać sushi Odstawić w chłodne miejsce. Pokroić, obtoczyć w mieszance orzechowo-cukrowej.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)